Alles over netwerkoplossingen

server

Bijna alles gebeurt vandaag de dag digitaal. Hiervoor is dus een goede en stabiele internet of netwerkverbinding nodig. Of het nu gaat om het bedienen van klanten of juist het laten werken van je personeel zonder internet, dit is bij de meeste bedrijven amper mogelijk. Daarnaast wil je dat het allemaal lekker vlot werkt en je zoveel mogelijk verkopen kunt maken. Wij gaan met je doornemen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Maak direct verbinding met de zakelijke cloud

Het is verstandig om als bedrijf aan de slag te gaan met de cloud. Hierdoor kunnen medewerkers vanaf elke locatie werken aan de vertrouwelijke gegevens van het bedrijf. Of ze nu op kantoor aanwezig zijn of op visite bij de klant, met cloud connect hebben ze overal toegang tot de juiste gegevens. Het is ook mogelijk om een computer op afstand te benaderen vanaf een specifiek adres. Zo kun je dus inloggen op de computer die op kantoor staat zonder dat je hier aanwezig hoeft te zijn. Ook kun je het gebruiken om toch nog even  wat door te lezen voor je een afspraak hebt. Doordat we constant in verbinding zijn met digitale netwerken, is het dus mogelijk dat je overal je gegevens in ziet. Zorg er wel voor dat de bedrijfslocatie een sterk en stabiel glasvezelnetwerk heeft. Zo voorkom je dat het mogelijk gaat haperen.

Waarom overstappen op cloud diensten?

Cloud diensten zijn niet alleen praktisch, maar ook nog de meest veilige manier om op afstand toegang te krijgen tot gegevens. Je kunt het namelijk zo inrichten dat alleen gebruikers waarvan jij het toestaat gegevens op kunnen vragen. Door een goed en sterk wachtwoord of wachtwoordzin in te stellen maak je het hackers moeilijk om op de cloud in te loggen. Je omzeilt als het ware het internet en logt in op die veilige bedrijfscomputer. Zo hoeven werkgevers ook niet snel bang te zijn dat de gegevens in handen komen van mensen die hier niets mee te maken hebben. Echter biedt het natuurlijk ook veel gebruikersgemak aan medewerkers. Wanneer zij ziek zijn, kunnen ze dus gewoon vanaf de computer even het laatste document nog bijwerken. Zo valt het bedrijf niet meer stil!

Zo behoud je een vast adres op je mobiel

Met een private apn is het mogelijk om je vaste IP adres te behouden, ook op je mobiel. Door een mobiel te koppelen met dit IP adres houd je de gegevens van het bedrijf veilig. Daarnaast maak je het zo ook mogelijk om op afstand in te loggen met een geautoriseerd apparaat. Het is zelfs mogelijk om hier vanaf de bedrijfslocatie een firewall tussen te zetten. Mocht de medewerker per ongeluk verkeerde sites bezoeken dan blijven de gegevens toch beschermd. Het is een manier om controle over de organisatie te houden en de medewerkers wat meer gebruiksgemak te bieden. Zo kan er vanaf een locatie een systeem worden gebouwd voor verschillende vestigingen. Op deze manier staat er wel een fysiek apparaat in het filiaal echter loopt het via de beveiligde verbinding van het kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *