Bloedsuikermeter

bloedsuikermeter

Mijn moeder heeft enkele jaren diabetes type 2 wat niet kan worden genezen, doch door haar bloedsuikermeter houdt zij zelf de ziekte onder controle.

Diabetes effectief behandelen

Een bloedsuikermeter (ook wel glucometer genoemd) meet de hoeveelheid suiker via een klein bloedmonster, meestal via de vingertop. Regelmatige glucosemonitoring is een manier waarop mensen met diabetes meer kunnen leren over hun toestand. Bijvoorbeeld wanneer het tijd is om belangrijke beslissingen te nemen over medicatiedosering, lichaamsbeweging en dieet.

Omdat mijn moeder routinematig haar bloedglucosespiegels controleert, berekent
haar arts het streefbereik voor haar bloedglucose. Het is belangrijk om die glucosewaarden zo goed mogelijk binnen het streefbereik te houden.

Welke glucosemeter aankopen

Het kiezen van de juiste glucosemeter start met de snelheid en nauwkeurigheid door snelle en duidelijke metingen te leveren. Daarnaast is de aankoopprijs en de kosten van teststrips belangrijk. Alleen al in de afgelopen jaren zijn er enkele broodnodige ontwikkelingen geweest, dus nu kunt u apparaten vinden die de resultaten hardop lezen, waarbij je niet hoeft te prikken. Mijn moeder koos voor een toestel via de smartphone De datatracking wordt gedeeld met haar zorgverlener.