De verschillende soorten buitenzonwering

Hoe fijn wij Nederlanders het ook vinden als de zon schijnt, klagen we toch als het te warm wordt bij ons in huis. De afgelopen zomers werden er steeds hogere temperaturen aangetikt waardoor het ook lastiger wordt om een gewenste temperatuur in de woonkamer te behouden. Buitenzonwering is hierdoor belangrijker dan ooit! In dit blogbericht hebben we verschillende soorten buitenzonwering voor je op een rij gezet.

1. Knikarm schermen

Knikarmschermen, ook wel luifels genoemd, zijn schermen die zijn bevestigd aan een woning. Deze schermen kun je uitklappen als de zon schijnt door middel van de knikarmen. Deze soort buitenzonwering is een van de bekendste in Nederland. Je hoeft namelijk niet te schuiven met een parasol om een schaduwplek te creëren om toch met het warme weer buiten te kunnen zitten. Daarnaast zorgen de knikarmschermen er ook voor dat de zon niet door de ramen naar binnen schijnt en blijft het binnen dus lekker koel!

2. Rolluiken

Hoe rolluiken vaak worden gebruikt als verduistering van slaapkamers, weren rolluiken erg goed zonnestralen. Hierdoor zijn rolluiken uitermate geschikt voor buitenzonwering. Maar rolluiken hebben nog andere voordelen. Zo zijn rolluiken goed voor de veiligheid van een woning doordat inbrekers minder snel naar binnen kunnen. Daarnaast werken rolluiken ook isolerend waardoor het in de winter lekker warm blijft binnen.

3. Screens

Screens hebben een erg strakke uitstraling. Een screen loopt straks langs de raam en kun je op deze manier gemakkelijk naar beneden en weer omhoog doen. Zodra de zon schijnt kan je dan alsnog de temperatuur in huis laag houden. De meeste screens zijn tegenwoordig elektrisch bedienbaar. Een ander leuk voordeel aan een screen is dat je er geen onderhoud aan hebt, ideaal!

4. Markiezen

Ga je voor een originele soort zonwering? Kies dan voor markiezen. Je hebt markiezen in vele soorten, kleuren en designs. Daarbij houden ze ook de zon tegen een geven ze een extra touch aan je woning. Wil je meer lezen over buitenzonwering? Kijk dan eens bij de woonspecialist