De voordelen van een persoonlijk alarm

Het komt vaak voor dat mensen een beroep uitoefenen waarbij ze in levensgevaar kunnen komen. Banen waarbij je met cliënten, klanten, passagiers of patiënten werkt hebben een verhoogd risico op gevaarlijke situaties als bedrijgingen of aanvallen. Een patiënt kan bijvoorbeeld agressief zijn of een passagier bij jou in de taxi valt je aan. Dit zijn veelvoorkomende situaties. Ook komen bedrijgingen of andere gevaarlijke situaties voor bij banen waar mensen alleen werken zonder een collega. Maar wat kun je ertegen doen? Een veelgebruikte optie is een peroonlijk alarm van Secure2Go. Wat dat precies inhoudt gaan we je vertellen.

Wat is een persoonlijk alarm?

Het zou kunnen dat je er al eens eerder van hebt gehoord. Mensen die regelmatig in vervelende situaties terechtkomen maken meestal gebruik van een persoonlijk alarm. Maar wat is dit precies? Een persoonlijk alarm is een handig klein apparaatje dat je met je meedraagt tijdens je werk. Als je in een gevaarlijke of misschien zelfs levensbedreigende situatie terechtkomt dan komt er met 1 druk op de knop een melding binnen bij de alarmcentrale. Een medewerker luistert dan even mee met de situatie en kan de hulptroepen inschakelen die nodig zijn. Het kan zijn dat je een bepaalde baan hebt waarbij je in situaties komt die niet direct levensbedreigend zijn. Dat kan. In dat geval kun je met hetzelfde apparaatje een collega in de buurt waarschuwen en komt er dus geen alarmcentrale aan te pas.

Hoe betrouwbaar is een persoonlijk alarm?

Het is begrijpelijk dat je je dit soort dingen afvraagt. Het is natuurlijk je leven dat op het spel staat dus betrouwbaarheid is erg belangrijk. Daarnaast is het een andere manier van alarmeren dan de meesten gewend zijn bij 112 alarmeringen. Een mobiel persoonsalarm moet ten alle tijden voeldoen aan het Kiwa certificaat en is daarom erg betrouwbaar. Daarnaast ondergaan de leverancier, alarmcentrale en hardware jaarlijks strenge controles. 

Waarom een persoonlijk alarm?

Mensen vragen zich wel eens af wat het nut is van een persoonlijk alarm als 112 net zo snel gebeld is. Ook dit is een begrijpelijke vraag. In sommige situaties is het bellen van 112 inderdaad snel genoeg. Het komt helaas toch nog wel eens voor dat mensen in gevaarlijke situaties soms niet in de gelegenheid zijn om 112 te bellen en uit te leggen wat er aan de hand is. In dat soort gevallen is het ideaal als je met 1 druk op een knop een alarmcentrale kan laten weten dat je in de problemen zit.  

Conclusie

Nu je weet wat een persoonlijk alarm is en wat je ermee kan is het tijd om eens goed na te denken of dit misschien iets is wat jij nodig hebt. Er komen jaarlijk meer dan 1,6 miljoen mensen in aanraking met agressie, geweld of intimidatie op het werk. Een groot deel van die 1,6 miljoen zegt zelfs regelmatig in gevaarlijke situaties te komen. Voor dit soort mensen is een persoonlijk alarm een geweldige uitkomst. Het feit dat een knop zeer betrouwbaar is kan je daarnaast een gerust gevoel geven tijdens werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *