Dingen die aan bod komen bij het starten van een website

laptop

Er zijn vele aspecten die komen kijken bij het maken van een website. Zo kun je eerst bepalen of je kiest voor een website maken met een CMS systeem of dat je hem volledig gaat programmeren. Daarnaast heb je ook nog de SEO instellingen die zorgen voor een goede online vindbaarheid. En je wil natuurlijk ook herkenbaar zijn dit doe je door een favicon in te stellen. Deze zie je dan weer verschijnen in het tabblad van je browser.

Een website maken

Het eerste wat je moet doen is een naam bedenken voor je bedrijf. Het beste kun je kiezen voor een kort maar krachtige bedrijfsnaam. Deze is namelijk ook makkelijk te onthouden voor klanten. Check vooraf wel altijd of de domeinnaam nog beschikbaar is. Als je begint met bouwen dan is het instellen van een favicon heel belangrijk. Hier zetten de meeste bedrijven hun logo in zodat gebruikers het makkelijk terug kunnen vinden. Wanneer iemand jouw website aan hun favorieten toevoegt dan zul je snel te vinden zijn. Een beeld is immers sneller te herkennen als tekst.

Het lettertype voor je website bepalen

Veel bedrijven willen een uniek lettertype gebruiken op hun website. Om dit snel te laten werken en goed zichtbaar te houden wordt er vaak gekozen voor google fonts. Het is niet alleen een goedkope manier om een uniek lettertype te kiezen, maar het is ook nog eens zichtbaar voor iedereen. Het scheelt heel veel tijd in het programmeren van je website. Je kunt de fonts van Google gewoon via hun inladen. Hierdoor blijft je website ook lekker snel werken.

De website ontwerpen

Veel mensen kiezen ervoor om de basisprincipes van HTML en PHP te leren. Hiermee kun je in principe elke website ontwerpen die je maar wilt. Soms is het ook nodig dat je een SQL server hebt. Hier kun je een verbinding mee maken via PHP en zo sla je gegevens van een gebruiker op. Ook maak je het mogelijk dat gebruikers zich kunnen registreren voor de website. Het is de manier om op een veilige manier gegevens te bewaren. Daarnaast moet je met de codes ook regelen dat het uiterlijk van de website wordt geregeld. Dit doen de meeste mensen met CSS templates. Hierin kun je alle kleuren en vormen bepalen voor heel de website. Zo heb je geen verschillen meer.

Een CMS website maken

Het makkelijkste voor een beginner is een CMS website maken. Online zijn er veel gratis CMS systemen te vinden. Neem bijvoorbeeld WordPress waarmee 33% van de wereld ondernemers een website heeft gemaakt. Hierin kun je door te slepen visueel een website inrichten. Daarvoor heb je alleen drag en drop editor nodig zoals Divi of Elementor waarmee je de website gaat maken. Ook is het een systeem waarmee je zoekmachine vriendelijk wordt. Er zijn zowel gratis als betaalde plugins waarmee je de vindbaarheid in Google kunt verbeteren. Daarnaast is het een eitje om een website te ontwerpen zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Natuurlijk kan het geen kwaad de basis te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *