Drie trends op het gebied van wonen

3 trends op het gebied van wonen

Een woning is nooit af. Dat is een veelgehoorde uitspraak. Wanneer je een eigen koopwoning hebt, ben je sowieso geregeld tijd kwijt aan het onderhoud van de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen en het bijhouden van de tuin. Voor veel mensen is een woning niet enkel een praktische ruimte, het is echt een ‘thuis’. Een plek waar je kunt ontspannen na een dag lang gewerkt te hebben. Een plek waar je ongestoord jezelf kunt zijn, zonder rekening te hoeven houden met de buitenwereld. 

Als je dol bent op je eigen woning, wil je deze ongetwijfeld eens in de zoveel tijd een update geven. Uitgekeken op de inrichting van je woning? Bekijk onze drie trends en wie weet inspireert het je! 

Trend 1: Een visgraatvloer in de woonkamer. Is je woonkamer nu vooral praktisch maar straalt het geen luxe uit? De vloer is een belangrijke sfeermaker. De trend van dit moment: visgraat vloeren. Dit type vloer oogt luxe en is daardoor erg populair op het moment. Een visgraatvloer is o.a. te verkrijgen in de vorm van laminaat (visgraat laminaat) en PVC. 

Trend 2: Een zwarte keuken. Veel huishoudens hebben een witte keuken. Een witte keuken is namelijk erg veilig en dat vinden veel mensen wel zo fijn. Zo’n witte keuken is echter niet erg uitgesproken. Wat dat wel is? Een zwarte keuken! 

Trend 3: Domotica. Kom je thuis na een dag hard gewerkt te hebben? Dan is het fijn als je zo min mogelijk zelf hoeft te doen. Denk hierbij aan het automatisch openen en sluiten van de gordijnen en het bedienen van je lampen met behulp van je smartphone. Dit noemen we ook wel domotica. Domotica werkt uitstekend. Het maakt je wel een beetje lui. Maar zo erg is dat niet. 

Wil je bijblijven op het gebied van de laatste woontrends? Op tv zijn er meerdere programma’s die ervoor zorgen dat je geen trend meer mist. Denk bijvoorbeeld aan: