Eigen website bouwen? Hier moet je op letten

laptop

Een eigen website bouwen, het klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Je hebt namelijk te maken met het ontwerpen van een site. Echter wil je ook dat de website goed gevonden wordt in de zoekmachine. In sommige gevallen zijn er ook nog klanten die custom-made programmeerwerk van je verwachten. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de juiste hostingpartij vinden.

Zo kies je een domeinnaam

Een Domeinnaam bedenken is net zo moeilijk als het vinden van een goede bedrijfsnaam. Het is belangrijk dat je het zo kort mogelijk houdt zodat de mensen het ook makkelijk kunnen onthouden. Daarnaast willen mensen niet al te veel gaan typen dus een kortere domeinnaam scoort vaak beter. Ook is het belangrijk dat je domeinnaam een overeenkomst heeft met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Doe je iets in de bouw, dan pak je bijvoorbeeld een naam + het woord bouw. Dit zorgt ervoor dat je een nog hogere positie in de zoekmachine kunt krijgen. Daarnaast moet het ook specifiek en simpel zijn. Wanneer je te moeilijke woorden gebruikt, dan zul je merken dat klanten uitblijven. Het is ook verstandig om geen hoofdletters of speciale tekens te gebruiken. Hoe meer mensen moeite moeten doen voor het onthouden van de naam van de site, hoe lastiger het wordt.

Dit zijn de basisprincipes van een website maken

Een Website maken kun je zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt. Het is echter wel verstandig als je jezelf verdiept in de HTML en PHP kennis. Deze heb je meestal nodig om een functionele website te krijgen. Het doel van de meeste mensen die een website maken is het laten zien van diensten. Daarnaast wil je ook dat klanten je een bericht kunnen sturen. In de meeste gevallen heb je enige kennis van PHP nodig voor het toevoegen van formulieren. Echter zijn er ook mensen die kiezen voor een CMS systeem. Daar is het gewoon drag en drop zonder technische kennis. Echter werken websites met een goede code vaak veel sneller dan zo’n CMS systeem. Ze hebben namelijk geen overbodige scripts die geladen moeten worden.

Populaire CMS systemen waar je een website mee kan maken

Meer dan de helft van de bedrijven wereldwijd maakt gebruik van een CMS systeem. WordPress is het meest populair en heeft wereldwijd een grote community. Ook hebben 33% van alle bedrijven ter wereld dit systeem als basis. Met zo’n systeem zijn er vaak plugins beschikbaar die het mogelijk maken om een website te maken zonder programmeerkennis. De bekendste editors van WordPress zijn Divi en Elementor. Hiermee kan iedereen een website maken door gewoon vakken te slepen en toe te voegen. Het programma zet dit dan om naar een code waar jij niets mee hoeft te doen. Ook is het makkelijk om goed gevonden te worden in Google met een CMS systeem. Je hebt namelijk veel keuze uit gratis en betaalde plugins die de website SEO vriendelijk kunnen maken. Wel moet je dan goede titels en omschrijvingen kunnen maken. Dus een beetje voorkennis kan nooit kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *