Gevelreiniging: 4 tips voor een schone, duurzame gevel

Na een flinke dag boenen in huis, ben je lekker gaan uitrusten in de tuin en je ziet dat je gevel enorm verontreinigd is. Gevelreiniging is niet het eerste wat in je opkomt als je je woning aan het schoonmaken bent. Een vieze, aangetaste gevel kan al gauw zorgen voor een slechte indruk. Een verzorgde woning ziet er namelijk van binnen en buiten schoon uit. Met deze 4 tips is vieze gevel verleden tijd.

Tip 1: Maak regelmatig je gevel schoon

Door regelmatig je gevel schoon te maken, krijgt vuil minder kans om zich vast te kleven aan de muur. Aan een vieze muur kan vuil zich gemakkelijk vastkleven waardoor het nog viezer wordt. 

Tip 2: Verwijder algen en mos 

Groene aanslag is een veel voorkomende ergernis. Veel regenval kan leiden tot groene aanslag op je gevel. Doordat algen en mos veel water vasthouden, kan het probleem zich gaan verergeren als je er niets aan doet. Verwijder groene aanslag snel om te voorkomen dat het erger wordt. Wil je een onderhoudsvrij gevel? Overweeg dan om je gevel te impregneren. Door je gevel te impregneren, krijgen algen en mos geen kans om zich vast te kleven.

Tip 3: Doe onderzoek naar je ondergrond

Om beschadigingen te voorkomen is het zaak dat je weet wat voor type reiniging geschikt is voor je gevel. Zo is niet elke ondergrond opgewassen tegen hogedrukreiniging of tegen bepaalde schoonmaakmiddelen. 

Tip 4: Check regelmatig de staat van je gevel

Controleer regelmatig je gevel op scheuren, barsten of beschadigingen. Zie je scheuren in het voegwerk? Maak dan geen gebruik van een hogedrukreiniger aangezien dit de scheuren kan verergeren. 

Gevelreiniging is een intensieve en tijdrovende klus. Mocht je geen tijd hebben om je gevel schoon te maken, overweeg dan een specialist in gevelreiniging in te huren. Zij weten welke type reiniging zij kunnen inzetten om je gevel schoon te maken.