Goed voorbereid de zomer tegemoet treden? Zorg voor de juiste zonwering

Bouw-handel

Nederland is een land dat duidelijke verschillen kent tussen de verschillende seizoenen. Hierbij heeft elk seizoen wel weer enkele voor- en nadelen. Zo heeft de zomer natuurlijk als voordeel dat het warm en licht is en dat de natuur in bloei staat en groen kleurt. Een nadeel aan de zomer is dat het soms een beetje té warm kan worden. Zeker de laatste jaren gebeurt dat regelmatig. Zomers zonder hittegolven komen nog maar nauwelijks voor. Je woning voorbereid laten zijn op hete zomerdagen is daarom enorm belangrijk geworden. Een van de dingen die je hiervoor kunt doen is het aanbrengen van zonwering van Bouw-handel. Uiteraard is deze zonwering bedoeld om aan de binnen- of buitenkant van je ramen te plaatsen. 

Bouw-handel

Voorbeelden van geschikte soorten zonwering

Dit zijn enkele geschikte soorten zonwering die je bij of tegen je raam aan kunt (laten) monteren:

  • Rolgordijnen. Deze hebben als voordeel dat ze strak langs je raam worden geplaatst, zodat warmte effectief wordt tegengehouden.
  • Jaloezieën en Luxaflex: deze zitten minder strak tegen het raam aan, maar hebben wel als voordeel dat je de hoeveelheid inval van zonlicht van binnenuit kunt regelen en beïnvloeden.
  • Screens zitten meestal aan de buitenkant van de woning. Doel hiervan is om de warmte daadwerkelijk buiten het huis te houden. Gunstig is dat het hierdoor niet te donker wordt in huis.
  • Rolluiken: deze vormen misschien wel de meest ferme soort van zonwering. Ze worden geplaatst aan de buitenkant en hebben als extra voordeel dat ze de kans op inbraak verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *