Hoe motiveer je werknemers tot een langdurige samenwerking?

Ieder mens zit anders in elkaar, dus wat mensen motiveert is voor ieder persoon anders. Wat betekende demotivators zijn, is ondermaats salaris, slechte arbeidsomstandigheden of een te hoge werkdruk. Communicatie blijkt alles: niet up-to-date zijn over wat binnen de organisatie speelt is voor niemand leuk. Toch zijn er diverse zaken waar een organisatie op kan focussen om werknemers tevreden te stellen en zich zo voor lange periode aan zich te binden. Gebaseerd op advies van werkexpert XL Studenten Uitzendbureau, nemen wij de belangrijkste door.

Organiseer vaker een teamuitje
Een teamuitje klikt direct als een duur evenement, maar een sociaal moment onder collega’s hoeft niet groot te zijn. Denk ook aan een korte borrel na het werk, een etentje met een compact team van een afdeling of een spontane ludieke actie. Zo blijft het team verbonden met elkaar. Tenslotte werken zij 5 dagen in de week met elkaar en zijn weinig zaken zo belangrijk als een hecht team.

Toon interesse in je personeel
Personeel wordt gemotiveerd wanneer hun manager vraagt hoe het weekend was, herinnert wat er laatst was besproken en soms spontaan vraagt hoe het op werk gaat. Het voordeel is dat jij zo goed op de hoogte blijft hoe het met je team gaat en kan signaleren indien er wat in veranderd. Voorkom dat de deur van een manager enkel openstaat wanneer er zich een probleem voordoet.

Voer regelmatige loopbaangesprekken
Voor personeel is het van belang om te weten waar zij naar toe kunnen groeien. Zo hebben zij een doel en weten ze waarvoor zij werken. Loopbaangesprekken dienen niet enkel als jaarlijks vinkje voor HR. Ga actief het gesprek aan en signaleer hierdoor frustraties voordat deze te lang voort blijven sudderen. Vooral voor nieuw personeel is elk half jaar een geschikter streven.

Wees creatief en attent
Een attentje op een verjaardag is standaard practice, maar denk er ook eens aan om een spontaan bloemetje te sturen als een werknemer een huis heeft gekocht. Zit iemands kind een paar dagen ziek thuis? Een simpel ansichtkaartje is een warm gebaar. Een werknemer voelt zich zo meer gezien en gewaardeerd.

Ga mee met de tijd
In toenemende mate is het voor werknemers belangrijk dat zij vrijheid ervaren. Dit doordat zij bijvoorbeeld met flexibele werktijden kunnen werken of mogen afwisselen met thuiswerken en op kantoor. Werknemers vallen voor moderne en hippe bedrijven, dus zorg dat jij daarin mee gaat. Als uitzendbureau in Amsterdam ziet XL een focus op flexwerken niet enkel bij start-ups bij haar vestigingen in de Randstad, maar in vestigingen door het hele land geldt dat de oude methodiek niet meer afdoende is.

Door met deze factoren rekening te houden, is wederzijdse waardering te vergroten. Op die manier zal je zien dat de werknemers langer in dienst blijven en er is geen groter compliment dan dat.