Kom hier alles te weten over de gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning of voor je bedrijf? Wat dacht je van een gietvloer? Dit is een vloer die op een ondervloer wordt gegoten en vervolgens met de hand egaal wordt gemaakt. Hierdoor heeft de vloer geen naden en kun je zelf de afmetingen bepalen. Ben je geïnteresseerd in een gietvloer? In dit artikel kom je alles te weten over dit type vloer.

Waar is een gietvloer voor geschikt?

Gietvloeren zijn geschikt voor heel veel verschillende ruimtes. Uiteraard kun je deze in je woning of in een kantoor aanleggen, maar de vloer kan nog op veel meer plekken worden aangelegd. Aangezien een gietvloer erg stevig is en zwaar belast mag worden, wordt dit type vloer vaak gelegd op plaatsen waar veel mensen lopen, zoals in een winkel, school of museum. Bovendien is het bestand tegen zwaar gewicht, waardoor gietvloer ook vaak terug te vinden is in autowinkels en zelfs in opslagplaatsen voor vliegtuigen. Dit zegt genoeg over de kwaliteit van deze soort vloer.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Naast het feit dat de vloer erg sterk is, zitten er nog veel meer voordelen aan een gietvloer. Zo is deze gemakkelijk schoon te maken en hoeft er weinig onderhoud aan verricht te worden. Bovendien is de vloer erg bestendig tegen vocht en heeft deze een lange levensduur. Een gietvloer heeft niet alleen praktische voordelen, deze is ook nog eens erg mooi, aangezien er geen naden in zitten. Bovendien is de vloer in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je altijd een gietvloer kunt aanleggen die bij jouw interieur past. Een gietvloer is uitermate geschikt voor een industriële stijl.

Wat is de prijs van een gietvloer?

Nu je alle over voordelen van deze vloer hebt gelezen, wil je natuurlijk ook weten wat de prijs van een gietvloer is. Vloeren tussen de 20 en 50 vierkante meter hebben een vaste gietvloer prijs. Wat die prijs is, is afhankelijk van het gebruikte materiaal: PU gietvloer, Epoxy gietvloer, Woonbeton of Epoxy Coatingvloer. Woonbeton is het duurste met 4.675 euro en Epoxy Coatingvloer is met 2.000 euro het goedkoopste. Vanaf 51 vierkante meter wordt de prijs bepaald per vierkante meter. Hoe hoger het aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn. De goedkoopste prijs per vierkante meter ligt op 24 euro (Epoxy Coatingvloer) en de duurste op 98 euro (Woonbeton).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *