Spiegels, waarvoor gebruiken we ze zoal

Hoe vaak per dag kijken we niet in een spiegel. Dat kan diverse redenen hebben. We willen kijken hoe we er uit zien. Een spiegel is ook om te zien wat zich achter ons bevindt. Denk maar aan de spiegels van voertuigen. Spiegels worden ook gebruikt, opdat we iets kunnen zien, dat niet direct in ons gezichtsveld valt, zoals in allerlei typen werkplaatsen. In ruimtes worden ze wel gebruikt om die groter te doen lijken. Diverse spiegels kunnen in een ruimte worden geplaatst om ons te verwarren. Bijvoorbeeld in een kermisattractie. Tenslotte noemen we de spiegels die ons er anders uit doen zien, zogenoemde lachspiegels.

Decoratieve functie

Als we het hier hebben over spiegels, dan bedoelen niet alleen het spiegelglas, maar ook de omlijsting. In veel ruimtes hebben spiegels naast een functionele ook een decoratieve functie. We praten dan over de omlijsting, want behalve de vorm, zoals rechthoekig, rond, enzovoorts, is het spiegelglas meestal louter een functioneel element. Van een spiegel in de hal willen we dat die goed in het interieur past. Als we een kamer in onze woning een semi-industriele aanblik willen geven, worden wel spiegels zonder omlijsting toegepast of een van metaal. Bij een spiegel zonder omlijsting dienen we erop te letten dat er geen scherpe randen zijn. Spiegels kunnen aan een muur worden bevestigd, er zijn staande spiegels en ze kunnen zelfs een hele wand beslaan.

Waar kopen

Het aanbod van spiegels is zeer groot. Dat komt doordat ze veel toepassingen hebben, maar ook vanwege de decoratieve functie. Zoals met zoveel producten kan je van achter je beeldscherm kijken wat webwinkels aan spiegels hebben te bieden. Je kunt natuurlijk ook naar een fysieke winkel gaan. Voor een bijzondere spiegel ga je naar een speciaalzaak. Je kunt ook een spiegel naar je eisen laten maken. Op een website kan je dan bijvoorbeeld kiezen uit een aantal basisvormen en dan de maten aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *