Tips voor het vinden van het juiste personeel

Voor de meeste mensen is het aannemen van nieuw personeel een grote klus. Er hangt natuurlijk nogal wat vanaf. Je bent niet alleen afhankelijk van deze mensen om het werk goed klaar te krijgen, je zult natuurlijk ook goed met ze overweg moeten kunnen komen. Er zijn gelukkig wel een paar richtlijnen die je kan volgen zodat jouw personeelsselectie zoveel mogelijk opties open houdt, en snel en flexibel problemen kunnen oplossen en het werk goed kunnen verrichten. We zullen het hebben over het beste personeel om je zaak te onderhouden en ook een paar slimme methodes om de goede persoon voor het werk te vinden. 

Zorg dat je het goede personeel dichtbij houdt voor reparaties

Vrijwel ieder bedrijf tegenwoordig baseert zich op apparatuur ergens in de productieketen. Is dat bij jou bedrijf niet zo? Dan heb je mazzel, maar voor de rest is het vaak toch wel handig om in te spelen op eventuele problemen die zich kunnen opkroppen. Ben je bijvoorbeeld afhankelijk van een goede waterleiding (restaurant/bar) zorg dan dat je een hydrauliek monteur altijd paraat hebt. Het is over het algemeen een goed idee om een technicus rond te hebben hangen, want die kunnen complexe problemen vaak snel oplossen.

Zorg voor goede hygiëne

Het kan zijn dat je zelf alle schoonmaak in het bedrijf doet, maar als je snel groeit wordt dit als snel onhaalbaar. Het is vaak ook niet handig om van personeel te vragen alles schoon te houden, want dit gaat uiteraard ook ten koste van hun productiviteit waar het hun andere taken betreft. Je kunt daarom een specifieke schoonmaker inhuren, of gebruik maken van een gespecialiseerde dienst. Een dienst inhuren is vaak een goed idee als je meerdere panden hebt, maar een schoonmaker is juist handiger voor een enkele locatie. Op die manier krijgt de schoonmaker een goed beeld van de onderneming en de benodigdheden. 

Trek jouw soort mensen aan

Zeker als de verwachting is dat je veel met de personen in teamverband gaat werken, is het natuurlijk belangrijk dat je goed met deze mensen overweg kan. Je hebt natuurlijk de optie om een uitzendbureau te gebruiken, maar dan ben je ook compleet afhankelijk van de mensen die het bureau dan kan aanleveren. Je kan er natuurlijk ook zelf op uit gaan en advertenties plaatsen. Geef die dan ook echt je eigen draai, want op die manier trek je juist de mensen aan die op een lijn zitten met de filosofie van jouw bedrijf.

Krijg een goed beeld van wat de competitie aanbied

Hiermee bedoelen we natuurlijk dat je goed in de gaten moet houden wat andere werkgevers in jouw veld bieden voor soortgelijke posities. Als jij daar namelijk flink onder zit, ga je natuurlijk nooit het talent aantrekken wat je voor ogen had. Aan het einde van de dag werkt de markt natuurlijk twee kanten op. Nu wil dat niet zeggen, als het werk wat jij aanbiedt bijvoorbeeld veel leuker is om te doen dan een soortgelijke positie die meer betaald, dat je dan alleen maar waardeloze stakkers gaat aantrekken. Maar het is belangrijk dat zowel jij als de werkzoekende allebei een goed idee hebben van wat ze te wachten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *