Vloertegels kopen: voor- en nadelen

Overweeg je een tegelvloer in je badkamer of keuken te leggen? Wacht nog even met vloertegels kopen en lees eerst onze voor- en nadelen!

Voordelen van vloertegels

Vloertegels zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal en hoef je dus vrijwel nooit te vervangen. Ook zijn ze heel gemakkelijk in het onderhoud. Je hoeft ze alleen maar één of twee keer per week schoon te maken met water en zeep. Sommige vloertegels zijn echter wel gevoeliger voor vlekken of beschadigingen dan andere vloertegels.

Ook zijn vloertegels hygiënisch. Zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld tapijt. Verder hoeft een tegelvloer niet heel duur te zijn en kan het soms goedkoper zijn dan andere vloeren. Met grote vloertegels kun je een ruimte ook groter laten lijken dan het is. Ga je vloertegels kopen? Dan kun je kiezen uit enorm veel formaten, kleuren en motieven.

Nadelen 

In vergelijking met sommige andere vloerbedekkingen – zoals een houten vloer of tapijt – voelen vloertegels vaak koud aan. Je kunt dit eventueel wel verhelpen met vloerverwarming. Ook kunnen tegelvloeren glad zijn als het nat is. Bekijk daarom goed de anti-slipwaarde als je de tegels koopt, zeker als je kinderen hebt.

Een laatste nadeel is dat de voegen er helaas vuil uit kunnen gaan zien na verloop van tijd. Als je dit mooi wilt houden, zul je wat meer tijd in het onderhoud moeten steken.