Voordelen van een online hoortes

Zakelijke-ondersteuning

Een probleem aan het gehoor kan ontzettend vervelend zijn. In bepaalde situaties krijg je minder mee, maar weet je niet altijd direct waar het aan ligt. Tegenwoordig bestaat hiervoor de hoortest. Deze kun je laten uitvoeren bij een audicien, maar nog makkelijker, ook vanuit huis. Je kan hiervoor namelijk een online hoortest doen.

Hoortest online 

Bij een online hoortest wordt het gehoor gemeten. De test gaat proberen uit te wijzen of er problemen zijn aan het gehoor en welke problemen er zijn aan het gehoor. Online staan verschillende testen, maar bij de meesten is het zo dat een koptelefoon belangrijk is. Hierdoor hoor je beter dan wanneer je last hebt van omgevingsgeluiden. Tijdens de test worden er een aantal vragen gesteld. Deze vragen hebben betrekking op het gehoor in sociale situaties. Wanneer je deze vragen hebt beantwoord, kan hier een conclusie uit gehaald worden. Toch hebben de meeste gehoortesten ook nog een praktisch gedeelte. Bij het praktische gedeelte is het belangrijk dat je goed luistert. Er worden bijvoorbeeld piepjes afgespeeld, of andere geluiden. Je moet dan raden aan welke kant dit geluid werd afgespeeld en wanneer het wordt afgespeeld. De piepjes verschillen in mate van geluid en daardoor kan het zijn dat je met een gehoorbeschadiging niet alle piepjes hoort. Er is gelukkig geen goed of fout in deze test. 

Voordelen hoortest online

Aan het doen van een online test zitten voordelen. Je hoeft hiervoor namelijk niet naar buiten toe. Een audicien kan een hoortest doen, maar het is net zo makkelijk om dit zelf thuis te doen. Ook neemt de online hoortest maar een paar minuten van de tijd in. Bij een audicien moet je vaak en afspraak van te voren maken zodat je zeker weet dat je op tijd aan de beurt bent. Bij een online hoortest kun je altijd terecht. Wil je dan echt nog even gezond naar buiten? Dan kan je toch later een audicien opzoeken.