Waarom Nieuw Zeeland op jouw bucketlist hoort | Travel Home

Na vier mooie maanden reizen in Zuidoost Azië, zette ik eind december weer voet op Nederlandse bodem. Van 35 graden Celsius in Bangkok vloog ik in elf uur naar temperaturen beneden het vriespijl. Naast het aangename klimaat in Azië, zullen de herinneringen aan de hete Thaise curries en de lachende Birmese inwoners me nog lang bijblijven. 

Nieuw Zeeland op de bucketlist?!

Niet alleen de Aziatische cultuur heeft een grote indruk achtergelaten, ook de ontmoetingen met reizigers over de hele wereld zal ik niet snel vergeten. Zo sprak ik in Vietnam tijdens “brekkie” met Emma en Abi over het land van hun roots, Nieuw Zeeland. Het nieuwe jaar gingen ze inluiden met een BBQ op het strand en ze vertelden over de rustgevende vakanties aan het Wakatipu meer. Het klonk fantastisch en ik heb onmiddellijk een rondreis door Nieuw Zeeland aan mijn bucketlist toegevoegd. Graag vertel ik jullie waarom ik enthousiast ben geworden over het land van de kiwi’s.

Queenstown en The Remarkables

Het zuidelijk gelegen Queenstown is een klein stadje met circa 10.000 inwoners. De stad grenst aan de kust van het Wakatipu meer. Dit meer zorgt samen met de bergen van The Remarkables voor een adembenemend uitzicht. Deze bergen vormen tevens het decor voor scenes uit de trilogie The Lord of the Rings. Als liefhebber van deze filmreeks kan het bezoeken van “Dimrill Dale” niet ontbreken tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland. Door de meren en rivieren leent Queenstown zich perfect voor wildwater raften of een tocht op een jet boat. Ben jij een adrenaline junkie? Bezoek dan zeker deze plek! 

Het kleine, maar fijne Abel Tasman National Park

In Azië heb ik veel gekajakt; sportief en weer eens wat anders dan een omgeving met de fiets of te voet verkennen. Een van de mooiste natuurparken voor een kajaktocht is het Abel Tasman National Park. Peddelen door het azuurblauwe water en een pitstop maken op witte strandjes met groene palmbomen. Ultiem tot rust komen in stilte en genieten van dit kleine, maar wonderlijke nationale park. Ook de Abel Tasman Coastal Track is een goede manier om het park te ontdekken. In twee of drie dagen maak je een wandeling van 51 kilometer langs de kust en overnacht je in tentjes.  

Bezoek de actieve vulkanen in Nieuw Zeeland

Door het onder elkaar schuiven van platen, komt er op het Noordereiland van Nieuw Zeeland veel vulkanisme voor. Het Tongariro National Park bestaat uit de drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro. Een spectaculaire wandeltocht blijkt de Tongariro Crossing te zijn. Dit is een intensieve wandeling van 17 kilometer over vulkanisch gesteente, langs diepe kraters gevuld met azuurblauw water. Je kijkt uit op hoge bergen en loopt door gebieden waar vegetatie ver te zoeken is. Totaal anders dan Nederland waardoor het mij fascinerend lijkt om dit park te bezoeken. 

Foto: https://pixabay.com/nl/nieuw-zeeland-tongariro-crossing-83645/

Met de camper door Nieuw Zeeland

Toen ik ging bedenken hoe ik in hemelsnaam al deze plekken in één vakantie kon bezichtigen, kwam ik al snel tot de conclusie dat een camper huren in Nieuw Zeeland wel handig is. Op deze manier heb je alle vrijheid, kun je grote afstanden afleggen en heb je altijd een slaapplek. Ook voor rondreizen door Australië, Zuid-Afrika en Canada is het ideaal om een camper te huren. Parkeer je camper op een natuurcamping en geef je helemaal over aan de vredige omgeving.