Wat sieraden zeggen over een persoon

Heb jij iets tegen of mét sieraden? Vind je het politiek correct hoe deze worden gemaakt of juist niet? Als je met deze vragen zit dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Sieraden zijn namelijk heel erg belangrijk in onze samenleving. Dat komt omdat sieraden vaak traditioneel worden doorgegeven. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat ze gewoon zijn gekocht, omdat ze mooi zijn. Niet iedereen is echter een fan van sieraden, omdat diamanten bijvoorbeeld niet bepaald op een mooie manier worden gecreëerd. In Afrika zijn er namelijk veel diamantmijnen, waar het er niet altijd even netjes eraan toe gaat. Wat is jouw standpunt? Wil je er meer over leren? Lees dan snel verder!

Een statement

Sommige mensen zijn van mening dat je met sieraden een statement kunt maken. Het laat zien dat je rijker bent dan de rest. Sommige mensen vinden echter dat sieraden, zoals diamanten slechtst steentjes zijn en men hier een waarde aan geeft dat totaal niet realistisch is. Wanneer je kijkt naar Amerikaanse hiphop zie je dat sieraden worden bewierookt. Vanaf de jaren 80 zie je rappers als Rakim en Eric B met de grootste gouden kettingen om hun nek. Ben jij van mening dat dit een statement is of slechts haantjesgedrag?

Wat wij ervan vinden

Wij zijn van mening dat sieraden veel zeggen over een persoon. Dit kan zowel positief zijn als negatief. Wanneer je van die gasten ziet voorbij lopen met een oorbel in heerst er vaak een mening dat dit tuig is. Sommige mensen zien dit dan weer als mode en dat dit heel erg cool is. Ook wordt er een verschil gemaakt tussen goud, zilver en diamant. Wanneer men spreekt over diamanten is dit vaker wat meer negatief dan wanneer het gaat om goud en zilver.